archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 16, MEERtv
uitgezonden op 6 januari, 2002

 

IMPAKT

SUB.CLUB 13: Utrecht - Paris - Tokyo (22 min 50)
Paul Wolterink
Paul Wolterink

In het kader van haar dertiende sub.club portretteert Impakt in een documentaire drie Utrechtse nieuwe-media kunstenaars en de relatie met hun stad.
In drie interviews wordt het werk van de kunstenaars belicht en de stand van zaken in de Utrechtse hedendaagse kunst onder de loep genomen. Bestaat er een breed hedendaags kunstveld in Utrecht? Is Utrecht een interessante basis voor mediakunstenaars?
Paul Wolterink, Bas van Koolwijk en Janneke Küpfer zullen aan de hand van hun werk deze en andere kwesties bespreken. De drie kunstenaars verzorgden daarbij zelf de vormgeving van dit programma.

Vanuit zijn achtergrond als grafisch vormgever beweegt Paul Wolterink zich steeds meer richting TV-vormgeving, "vj-ing", videokunst en multimediale presentaties met zijn band de "Puha Hustlers". Bij zijn VJ werk, en binnen zijn multimediale optredens, zoekt Wolterink voortdurend naar samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines. In zijn vormgeving laat de kunstenaar zich inspireren door de popcultuur en de film. Wolterink verzorgde ondermeer de vormgeving voor het VPRO programma "Waskracht" en diverse andere televisie programma's.
IMPAKT

SUB.CLUB 13: Utrecht - Paris - Tokyo (-)
Bas van Koolwijk
Bas van Koolwijk

Van oorsprong schilder excelleert Bas van Koolwijk nu in een relatief klein gebied binnen de mediakunst. Zijn hele werk draait om de koppeling van beeld en geluid en het artistiek gebruik van storingen of onbedoelde bij-effecten van beeld- en geluidsapparatuur. Van Koolwijks werk wordt vertoond op diverse festivals in binnen- en buitenland.
IMPAKT

SUB.CLUB 13: Utrecht - Paris - Tokyo (-)
Janneke Küpfer
Janneke Küpfer

Janneke Küpfer is videokunstenares. Daarnaast maakt ze installaties en doet ze de vormgeving voor televisie. Van de drie geportretteerde kunstenaars is het werk van Küpfer nog het meest verhalend: haar video's lieten ondermeer de verhalen zien van een claustrofobisch dagboek of over een surrealistische busreis. Alhoewel Küpfer jarenlang in Utrecht woonde volgde ze haar opleiding aan de Rietveld Academie in Amsterdam en is ze onlangs ook naar deze stad verhuisd.

www.impakt.nl 

 

 


I
I

Archief chronologisch:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zoeken in het archief op:
Titel | Makers | Genre | Inhoud | Programma

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Klik hier voor het archief van de
Column van Rogier.
Hier vindt je o.a. alle teksten van de columns.