archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 211, MEERtv
uitgezonden op 7/14 april, 2007

 

Blinkers

Springdance (8 min 14)
Aankondiging
Henk van Voorst: montage

Het tweejaarlijkse internationale Springdance/festival voor hedendaagse dans en performance brengt van 18 t/m 28 april 2007 vernieuwende dans- en theatermakers uit twintig verschillende landen naar Utrecht voor een elf dagen durend evenement.

www.springdance.nl


Film

Facedances (2 min 31)
Henk van Voorst: camera / geluid
Marcia Sandee: montage / assistentie

Facedances is een uniek project gebaseerd op een concept van de Engelse kunstenaar Jonathan Stone.
Facedances zijn close-up videoportretten van mensen die naar hun favoriete muziek luisteren en wier spontane gezichtsuitdrukking hun emotionele reactie op de muziek weergeeft.

www.springdance.nl/facedances

www.springdance.nl

IMPAKT

Impakt Festival (6 min 24)
De Opening
Marcia Sandee: camera
Lucinda Verweij: assistentie / geluid
Esther Bendijk: interview
Rens Kamphuis: montage

Op donderdag 29 maart 2007 opende het Impakt Festival in het Centraal Museum. Om 19.30 uur was er een kort filmprogramma waarna de opening van de twee solo tentoonstellingen plaats vond: Miriam Bäckström en Ursula Mayer.

www.impakt.nl


IMPAKT

Impakt Festival (6 min 12)
Fuckhead
Trudi de Heer: camera
Esther Bendijk: camera / interview
Sophie Serraris: assistentie
Rens Kamphuis: montage

Bij deze legendarische Oostenrijkse groep komt vaak de term 'Aktionist Rock' kijken als een referentie aan de Weense Aktionismus, een niet zachtzinnige performancescène uit de jaren zestig. Ook Fuckhead verkent graag de gevoelige gebieden. De grenzen worden verlegd met extreme performances vergezeld met bizarre klanklandschappen, vervloekte opera en eigenzinnige powerrock.

www.fuckhead.at


IMPAKT

Impakt Festival (5 min 19)
Awards
Marcia Sandee: camera
Rens Kamphuis: montage / interview / geluid

Net als voorgaande jaren reikt Impakt awards uit aan de beste films in het Panorama programma. Een professionele jury, bestaande uit Julia Meltzer, Francesco Bernadelli en Jan Pieter Ekker, kenden de Golden Impakt Award toe aan Winter Prayers van Jan Dietvorst en Roy Villevoye. De Silver Impakt Award ging naar Irina Botea's Elena Ladybug terwijl de derde plaats voor Nicolas Provost was met The Diver. De Juicy Meadows BeamSystems Award, de prijs voor de beste Nederlandse inzending, werd uitgereikt aan Jeroen Kooijmans voor zijn Fata Morgana.

www.impakt.nl


IMPAKT

Impakt Festival (9 min 24)
Saturday, De Helling
Trudi de Heer: camera
Marcia Sandee: camera
Esther Bendijk: interview
Arturo Escalante: montage
Rens Kamphuis: eindmontage

Jacob Kirkegaard:
De Deense videomaker en geluidsarchitect Jacob Kirkegaard komt op Impakt zijn 'Aion' project presenteren. We krijgen vier verlaten ruimtes in de Zone of Exclusion in Chernobyl te horen en te zien. Het project handelt indirect over de ervaring van tijd, afwezigheid en verandering in het midden van een wegkwijnende menselijke beschaving met een onzichtbaar en onhoorbaar gevaar. Stilte wordt plots heel beklemmend.

Tuk & Kurt D'Haeseleer:
Een heerlijk en indrukwekkend audiovisueel duo dat al eerder te gast was op het Impakt Festival. Op zaterdag komen ze hun nieuw album op het Belgische (K-RAA-K)3 voorstellen. Tuk, ofwel Guillaume Graux, is een computermuzikant. Kurt D'Haeseleer een jonge pixelkunstenaar.

Plaid:
Plaid is een van de raspaarden uit de Warpstal en gaf mede vorm aan het IDMgenre. Het Britse duo maakte van warme, knetterende elektronica vol bellen, harpen en steeldrums hun handelsmerk.

www.impakt.nl


IMPAKT

Couch Club (3 min 54)
Value friction
Trudi de Heer: camera
Marcia Sandee: camera / montage

In de Couch.club wordt door middel van lezingen en discussies aandacht besteed aan de achtergronden van de programmering.
Kunstenaars geven kleine presentaties en lichten hun ideeën toe.

www.impakt.nl


 

 

 


I
I

Archief chronologisch:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zoeken in het archief op:
Titel | Makers | Genre | Inhoud | Programma

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Klik hier voor het archief van de
Column van Rogier.
Hier vindt je o.a. alle teksten van de columns.