archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 159, MEERtv
uitgezonden op 30 juli, 2005

 

Column van Rogier

Nuttige Kunst (1 min 14)
Rogier Ormeling: tekst
Adrian Noviar: beeld

Column.
De tcolumn is eerder uitgezonden met ander beeldmateriaal.Documentaire

Landschap (24 min 10)
Danila Cahen
BAK

16 April 2005 opende de tentoonstelling "Landschap" van de Slowaakse kunstenaars Denisa LehockŠ en Boris Ondreicka bij BAK, basis voor actuele kunst.
Boris Ondreicka werd gedurende een week gevolgd bij de opbouw van de tentoonstelling, een radio-optreden en zijn lezing-performance bij de opening van de tentoonstelling.
In het radio optreden presenteerde hij het programma 21 + 1 Tracks over hoe tekst gebruikt wordt in de context van hedendaagse muziek. Zijn lezing-performance had als thema solidariteit, beÔnvloeding en samenwerking.

"Hoewel Denisa LehockŠ en Boris Ondreicka allebei hun eigen onafhankelijke, gescheiden artistieke praktijken hebben, overlappen hun interesses op verschillende niveaus. De tentoonstelling Landschap presenteert zowel hun individuele werken als de resultaten van het proces van wederzijdse beÔnvloeding en samenwerking. Terwijl LehockŠ een introspectieve methode van werken laat zien, waarbij ze op een beschouwende manier haar eigen gedachten, gevoelens, dromen, wensen en herinneringen uitdrukt, kiest Ondreicka voor een naar buiten gerichte observatie van wat er om hem heen gebeurt. Waar de reflectieve activiteit van LehockŠ resulteert in een complexe eenheid van organische structuren, efemere objecten en tekeningen, richt Ondreicka zijn aandacht op de registratie van nieuwe artificiŽle topografieŽn als een resultaat van diverse ontwikkelingen in de samenleving. Of hij onderzoekt hoe muziek, literatuur en film, maar ook activisme invloed hebben op ons begrip van het hedendaagse. Samen gepresenteerd brengen LehockŠ en Ondreicka de associatie van het kunsthistorische genre landschap in een hedendaags perspectief."
Tekst: BAK

www.bak-utrecht.nl.


12Mzone

Apparenza (1 min 40)
Frans Hofmeester

Animatie.

www.franshofmeester.nl


 

 

 


I
I

Archief chronologisch:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zoeken in het archief op:
Titel | Makers | Genre | Inhoud | Programma

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Klik hier voor het archief van de
Column van Rogier.
Hier vindt je o.a. alle teksten van de columns.