archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 174, MEERtv
uitgezonden op 5 november, 2005

 

Column van Rogier

Heterofobie (1 min 35)
Rogier Ormeling: tekst
FAB: beeld

Column.Suzanne

Poppodia (7 min 49)
Toegankelijk voor Utrechtse bands?
Revy Hoenjet

Het gaat goed met de Utrechtse muziekscene. Er is een groot aanbod in lokale bands, podia en de nodige muziekevenementen. De podia in Utrecht zijn een goed opstapje om als band ook landelijk door te breken, zoals bijvoorbeeld de bands Racoon en Van Katoen.
Maar hoe moeilijk is het eigenlijk om als Utrechtse bandje een optreden te regelen bij podia als Ekko en Tivoli? Zijn de Utrechtse podia wel toegankelijk genoeg?
Tuna speelt 15 december in Café de Flitz.

www.tunaphonic.nl


Suzanne

De Kruistochten (5 min 26)
Tentoonstelling in Catherijneconvent
Pim Tiggelman: redactie / interview
Arturo Escalante: camera / montage

Tot en met 8 januari 2006 staat Museum Catharijneconvent in het teken van de kruistochten. Een combinatie van circa 100 historische objecten en replica's uit Europese musea vertelt het verhaal van de middeleeuwse kruistochten naar het Heilige Land en het verblijf aldaar.

www.catharijneconvent.nl


Suzanne

De wijde blik (4 min 51)
Schrijvers en film
Maarten Westerveen: interview
Arturo Escalante: camera
Rens Kamphuis: montage

Een literair filmprogramma in het Louis Hartlooper Complex. Hoe kijken schrijvers naar film? Dat hoort u in "De wijde blik", een bijzonder cross-over-programma van de SLAU en het Louis Hartlooper Complex.
Vanaf september 2005 zullen jaarlijks acht schrijvers hun blik richten op het witte doek. De titel ‘De wijde blik’ is afgeleid van een roman van schrijver en filmkenner Willem Jan Otten, winnaar van de Libris Literatuurprijs 2005. Op 12 september sprak Otten over de film "Smoke".
14 November praat Kristien Hemmerechts over de film " L' Inbalsatore".

www.slau.nl

www.louishartloopercomplex.nl

Suzanne

Jonh Peel (5 min 36)
Herdenking in dB's
Pascal van Schie

Ter nagedachtenis aan de vermaarde BBC Disjockey John Peel, de onvermoeibare muzikale padvinder van de popmuziek die talloze bands onder de aandacht van een groter publiek wist te brengen, gaf dB's gehoor aan de oproep van de BBC om 13 oktober uit te roepen tot de eerste John Peel Day.
Geheel in de geest van John Peel bracht dB's i.s.m. Terry Holland Promotions een gevarieerd programma met live-optredens van El Zombie (Bluespunk), Subwoofer Testing Days (Raw Rock'nRoll) en Fraud (soulful en groovy rock met Iers bloed). Ook waren er DJ-sets te beluisteren van 4 discjockeys die elk op hun eigen manier een eerbetoon ten gehore brachten. Dat alles in de unieke Peelesque ambience van the Real Underground van dB's.

www.dbstudio.nl


 

 

 


I
I

Archief chronologisch:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zoeken in het archief op:
Titel | Makers | Genre | Inhoud | Programma

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Klik hier voor het archief van de
Column van Rogier.
Hier vindt je o.a. alle teksten van de columns.