archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 177, MEERtv
uitgezonden op 26 november, 2005

 

Column van Rogier

Typisch Nederlands (2 min 07)
Rogier Ormeling: tekst
Edo Tams: beeld

Column.Reportage

Hillbilly Boogiemen (26 min 49)
Henk van Voorst

De Utrechtse Hillbilly Boogiemen spelen al vijftien jaar feestelijke bluegrass, waarbij de zaak op z'n kop gaat. Ook in de Verenigde Staten weten ze dat, want daar toert het kwartet regelmatig.
Mandoline, banjo, viool, gitaar en upright bass wisselen tijdens een optreden steeds van eigenaar en niet alleen de bluegrass, maar ook honky tonk blues en rockabilly gieren je om de oren.
'Akoestisch spelen, show maken, sfeer creŽren en toch ook uitmuntende muziek kunnen maken; dit alles kunnen de Hillbilly Boogiemen op hun naam zetten', schreef Country Gazette.
In dit interview met de bandleden wordt hun muziekcarriere besproken en zijn opnames te zien van een aantal optredens van de afgelopen jaren.
26 November vieren De Hillbilly Boogiemen met een concert in muziekcentrum Vredenburg hun vijftienjarig bestaan. Ze worden dan bijgestaan door hun Belgische vrienden van de zeer populaire Blues/Roots/Rock 'n Roll band "The Seatsniffers en de nieuwe Utrechtse Country-sensatie "The Faraways", afgewisseld met de DJ's: Rob, Saskia & Jeroen en The Serpents of the Nile.

www.hbbm.nl

www.vredenburg.nl

 

 

 


I
I

Archief chronologisch:

2007
2006
2005
2004
2003
2002
2001
2000

Zoeken in het archief op:
Titel | Makers | Genre | Inhoud | Programma

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Klik hier voor het archief van de
Column van Rogier.
Hier vindt je o.a. alle teksten van de columns.