archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

 

 


 


6x6 / 6
CARESS / Tokyo Driver
(10 min 55) Mb

KKEP

31 Januari opent om 17u in het café van 't Hoogt de laatste expositie in de serie 6x6, gemaakt door KKEP. Tijdens de opening wordt in Hoogt2 de korte film (CARESS / Tokyo Driver) vertoond, die de basis vormt van dit project en gemaakt is door KKEP i.s.m. filmmaker Stijn van Santen. In het café zal live door Episode een soundtrack gemaakt worden bij de installatie die daar te zien is.

Het kunstenaarsduo Stef en Selene Kolman (KKEP) is bekend geworden met haar crossovers tussen kunst en nieuwe technologie. De innovatieve aanpak resulteert in projecten waarin de beeldende kunst tegen het licht wordt gehouden van andere disclipines en ontwikkelingen. KKEP bestudeert de autonomie van kunst door haar vanuit vele perspectieven te belichten en zoekt zo naar een mogelijk nieuwe positie van kunst in deze explosief veranderende wereld.

Voor 6x6 onderzoeken Stef en Selene Kolman de informatisering van de verkeersstromen. In samenwerking met de filmmaker Stijn van Santen (o.a. bekend van de korte film Talmen) maakten zij afgelopen zomer diverse opnames in Tokio, het laboratorium voor de toekomst als het gaat om wireless en location-based services. Interviews, impressies van nachtelijk rijden over de snelwegen, stilstaan op parkeerplaatsen en een korte film worden getoond op verschillende locaties van 6x6/6.

CARESS / Tokyo Driver is te zien van 31 januari t/m 21 maart op de verschillende 6x6 locaties.

www.hoogt.nl