archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

 

 


 


SUB.CLUB 13: Utrecht - Paris - Tokyo
Paul Wolterink
(22 min 50) Mb

Paul Wolterink

In het kader van haar dertiende sub.club portretteert Impakt in een documentaire drie Utrechtse nieuwe-media kunstenaars en de relatie met hun stad.
In drie interviews wordt het werk van de kunstenaars belicht en de stand van zaken in de Utrechtse hedendaagse kunst onder de loep genomen. Bestaat er een breed hedendaags kunstveld in Utrecht? Is Utrecht een interessante basis voor mediakunstenaars?
Paul Wolterink, Bas van Koolwijk en Janneke Küpfer zullen aan de hand van hun werk deze en andere kwesties bespreken. De drie kunstenaars verzorgden daarbij zelf de vormgeving van dit programma.

Vanuit zijn achtergrond als grafisch vormgever beweegt Paul Wolterink zich steeds meer richting TV-vormgeving, "vj-ing", videokunst en multimediale presentaties met zijn band de "Puha Hustlers". Bij zijn VJ werk, en binnen zijn multimediale optredens, zoekt Wolterink voortdurend naar samenwerkingen met kunstenaars uit andere disciplines. In zijn vormgeving laat de kunstenaar zich inspireren door de popcultuur en de film. Wolterink verzorgde ondermeer de vormgeving voor het VPRO programma "Waskracht" en diverse andere televisie programma's.