archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

 

 


 


De Kashba voorbij
bewoners in actie voor lombok
(20 min) Mb

Jotja Bessems
Aviva Brouwer

De Kashba Voorbij is een document van Lombok. De film laat zien hoe actieve bewoners zich vanaf de jaren '80 hebben ingezet voor verbetering van hun wijk.
Filmmakers Jotja Bessems en Aviva Brouwer maakten deze documentaire naar aanleiding van de sloop van de Breukelaarschool in de Kop van Lombok in 2005.

Aviva Brouwer is afgestudeerd als regisseur documentaire aan de HKU richting Audiovisuele Media in Hilversum. Haar afstudeerdocumentaire Onverbeterlijk draaide op het Nederlands Film Festival. Sindsdien werkt zij aan zowel zelfstandige als opdrachtproducties. Haar werk heeft voornamelijk een documentair karakter, waarin sociaalmaatschappelijke onderwerpen en kunst&cultuur centraal staan. Op dit moment werkt zij aan een documentaire over de wijk Ondiep.

Jotja Bessems heeft een achtergrond in Film- en Televisiewetenschap. Sinds haar stage in 1994 bij Omroep Utrecht ontwikkelde zij zich tot regisseur, cameravrouw en producent van voorlichtings- en promotiefilms. Maatschappelijke betrokkenheid en een documentaire manier van kijken zijn kenmerkend voor haar werk. Zo maakte Jotja Bessems een documentaire over meiden en loverboys (1997), een voorlichtingsfilm over dierproeven (1998), groepswonen van ouderen (2003) en inbraakpreventie voor studenten (2005).

De documentaire is te zien op de site van Lombox. Klik op de link om het item te bekijken.

www.lombox.nl/cinebox/kashbavoorbij.html
www.jotjabessems.nl