Archief
Untitled Document

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief
Niks Niks

Uitzending 42, MEERtv

Uitgezonden op zaterdag 10 / 11 mei,2003
Via Stads TV Utrecht.

Uitzendtijd ieder uur vanaf 18.25 tot en met 01.25
(daarna elk uur herhaald).


Column van Rogier
Ben je zoekende? (1 min 24)
Rogier Ormeling: tekst
Column.
http://video.lombox.nl/meertv/rogier/meertv_42_ro.mov
Het item bekijken


Kunstenaarsportret
Centraal Museum Portret / Joop Hekman (27 min)
Ellen Weijers: regie / camera
Ingmar Heytze: interview
FAB: montage
Het Centraal Museum maakt ten behoeve van haar archief een serie interviews met kunstenaars uit de na-oorlogse periode. Ellen Weijers en Ingmar Heytze maken de interviews. MEERtv bewerkt dit materiaal tot portretten van ongeveer een half uur. Vorige portretten waren, Otto Hamer, Koos van der Sluys, Dolf Zwerver en Gerard van Rooy.

Joop Hekman heeft een omvangrijk oeuvre opgebouwd dat opvalt door intimiteit, gedegen vakmanschap en stedebouwkundig inzicht. Deze beeldhouwer is in 1921 te Utrecht geboren en studeerde van 1938 tot 1942 aan de Academie 'Kunstoefening' in Arnhem. Hekman verkeerde geregeld in het gezelschap van de architect Gerrit Rietveld en ontwierp twee beelden voor de door Rietveld verbouwde Vredenburg-bioscoop. Een andere opdracht was het ontwerpen van de fontein in het park voor de Utrechtse Stadsschouwburg. De onthulling van het monumentale beeld vond in 1959 plaats. Allerlei opdrachtgevers wisten de weg naar de Utrechtse kunstenaar te vinden.

Het chef-d'oeuvre van Joop Hekman bevindt zich niet in zijn geboortestad. Tussen 1981 en 1983 realiseerde hij op het plein voor het Stadhuis in Enschede een fontein met een viertal beelden.
www.centraalmuseum.nl
www.galeriequintessens.nl
Het item bekijken


KSC-tv
Garden of Eden (9 min 50)
Het Kaasschaafcollectief
Een aflevering uit de reportage-serie Streep. Deze keer over een tuincentrum. Omdat vorig weekend het programma van het Kaasschaafcollectief enigszins beschadigd is uitgezonden zenden wij op zondag naast het programma van zaterdag nogmaals Garden of Eden van KSC-tv uit.
http://www.Kaasschaafcollectief.nl


 


i

Meer informatie over het programma Blinkers.

Achtergrond info over de diverse programma's van MEERtv.

Zoeken op programma

*Kijk voor meer zoek mogelijkheden in het archief.

Apple QuickTime player is benodigd om de filmpjes te kunnen bekijken.